Oppskrifter på snaps/dram

Snakk om "farget brennevin", og essenser.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Oppskrifter på snaps/dram

Innlegg Miraculix » Man Mar 28, 2005 4:13 pm

Hei,
synes det er på tide med å samle våre favorittsnapser/drammer. Alle har
vi behov for litt "styrkedrikk" en gang i mellom. Legg inn dine oppskrifter
her, med all nødvendig informasjon. Normalt sett holder en snaps/dram
mellom 35% og 40% vol., og bruken av sukker er minimal (for evt. å
runde av smaken litt).

OBS! La oss holde oss til snaps/dram her. Eventuelle likører etc., kan vi
legge i en annen tråd.


Jeg begynner med å legge inn en jeg fant på nettet, og som smaker
utrolig godt:

Blåbær- og kanelsnaps:
Ikke bare er dette trolig den beste hjemmelagde snapsen, den er også et
morsomt eksempel på hvordan forskjellige smaker oppfører seg ulikt på
tunga. Blåbærsmaken kommer byksende inn i munnen, men den mister
intensiteten ganske fort. Med kanelen er det motsatt: Den sniker seg
langsomt fram, men er helt bestemt på å nå over hele tunga di før den
gir seg. Det er ikke akkurat blåbærsesong, men det går helt fint å bruke
frosne bær. Amerikanske blåbær, som er hvite inni og nesten ikke
smaker noe, er bare tullball. Kanelstanga utvider seg en hel del, så hvis
du skal bruke den samme flaska til det ferdige resultatet, bør du vurdere
å la smaksprosessen finne sted i et gammelt syltetøyglass. Du bør ikke
bruke kanelpulver.

750 ml blank sprit
3-4 ss blåbær
1 kanelstang

Ha blåbærene oppi spritflaska. Knus noen av dem litt, så gir de fra seg
mer farge. Ha oppi kanelstanga. Er den veldig tjukk, bør du dele den i to
på langs og bare bruke den ene halvparten. La trekke inntil du synes
smaken er passe sterk. Sil vekk kanel og blåbær og hell snapsen over på
ei fin flaske.


Japp, da sender jeg "flaska" videre... :)

/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Miraculix » Tir Mar 29, 2005 11:26 am

Jeg får vel ta en til selv da, til dere andre våkner :wink:

Stjerneanissnaps
Dette er en dram det er lett å like og som er skammelig enkel å lage.
Denne drammen vil minne deg om lakris.

700 ml brennevin
3-4 stjerneanis (ikke nødvendig å knuse dem)

Etter 6 dager kan du smake. Synes du den er passe tar du bort anisen.
Server drammen i en vidhalset karaffel, putt på noen stjerner før
servering. En god dram som også er flott å se på.


Egen erfaring:
Før jeg fant denne på nettet, brukte jeg selv 5 stjerner i ei halvflaske
38% sprit. Dette lot jeg trekke i (tilfeldigvis) 6 dager. Smaken av anis ble
voldsom! Jeg er glad i lakris, men dette ble for mye av det gode.
Jeg måtte spe den ut med mer 38% sprit, og tilsatte også 2 ts fruktose
(for å runde av smaken). Resultatet ble en nydelig snaps.

/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Solbærsnaps

Innlegg Miraculix » Tor Mar 31, 2005 1:00 pm

Ok, da legger vi inn en til. Solbærsnaps. Jeg smakte en gang en slik snaps
av en "gammel rev" i gamet. Den smakte deilig! Fikk meg til å tenke på
da farmor plukket solbær hjemme, og lagde saft. Som guttunge elsket jeg
denne tida da, det ble syltet og saftet solbær, rips, stikkelsbær, bringebær
etc. Dessverre døde gubben med solbærsnapsen, og oppskriften fulgte
med ham der han havna. Uansett er den nok ikke så veldig vanskelig å
lage. Fant en på nettet, fra boken Krydderdram, som jeg legger ut.
Forfatter er Odd E. Thoresen.

Ikke så veldig vanskelig å skjønne at denne skal jeg prøve når tiden er
inne.

Solbær - Ribes XO

Kryddermengde:
Bladene plukkes i august og klippes grovt. 8 dl blader settes på 70 cl
brennevin.

Trekketid:
Drammen får trekke en uke i et lyst rom, deretter en uke i mørke,
hvoretter bladene siles fra og spriten tappes på flaske sammen med fire
sukkerbiter.

Lagring:
La drammen få hvile til Luciadagen før du prøvesmaker. La den deretter
få hvile til kveldskaffen etter at julematen er fortært. Ellers kan den
drikkes etter smak og behag.

Min karakter:
Som god konjakk.


Tror jeg skal lage 2 flasker av denne. En som jeg kan mimre til det første
året (2005/2006), og en som skal spares til vinteren 2006/2007.

Lurer på jeg, hvordan det hadde vært å tilsette litt av denne snapsen til
cognac (hjemmelaget/evt. billigere polvare), og fått en "ekte" solbærcognac?
Kanskje blir jeg nødt til å sette 3 flasker?!??

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Rosinsnaps

Innlegg Miraculix » Man Apr 11, 2005 11:52 am

Til alle dere som liker rosiner:

Denne kan serveres til eks. desserter, is, eplekake, etc.

ROSINSNAPS

Oppskrift:
100g rosiner legges i et glass
50 cl ~35-38% brennevin helles over

Trekketid:
La stå i et par uker i romstemperatur, helst mørkt. Rystes forsiktig en
gang i blant. Siles og filtreres og helles over på flaske.

Lagring:
La stå en måneds tid. Ta vekk evt. bunnfall vha. hevert, filtrering etc.

Lag gjerne to flasker. Så fort den ene er drukket opp, lager du en ny en.
Ved bruk av mørke rosiner vil snapsen blir ganske mørk gylden. Kan også
bruke de lysere rosinene. Pass på at de er "ferske", dvs. ingen som har
ligget i matskapet i årevis.

Kilde er Danish Schnapps Recipies.

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Johannesurt

Innlegg Miraculix » Fre Apr 15, 2005 8:42 am

"Dronningen" av alle brennevinskrydder: Johannesurt, Prikkperikum,
Hirkum Pirkum etc, etc. Det finnes mange navn på denne urten.

Bilde
Kilde: Den virtuella floran, av Anna-Lena og Arne Anderberg.

Blomstene er gule, og det er de nesten utsprungne blomstene vi bruker.
Når disse legges på sprit, blir fargen rød/dyp rød. Årsaken er et rødt
fargestoff i blomstene/planten. Navnet har den etter sigende fått fordi
blomsten vokste der døperen Johannes blod rant etter han ble drept.
Andre sier den vokste der blodet fra Jesus dryppet da han ble korsfestet.

For å forsikre deg om at du har riktig blomst, press en mellom fingrene
dine.

Det er viktig å behandle disse blomsterknoppene med varsomhet når de
plukkes. Det grønne fra knoppen skal helst ikke med i snapsen, så ta
disse bort dersom du klarer det. Det grønne kan gi en litt bitter, uønsket
smak.

JOHANNESURTSNAPS

Legg 1/2 dl blomsterknopper på 70 cl ukrydret brennevin. La stå mørkt i
2-3 dager. Siles/filtreres og settes vekk en tid. Evt. bunnfall etter lagring
fjernes. Hell forsiktig av det meste over på en ny flaske. Siste rest med
grums kan filtreres, men bland ikke denne i den klare blandingen.

Denne blir bare bedre og bedre ettersom sen lagres. Hva med å sette av en
liten flaske hvert år. Om 3-5 år kan du så nyte årgangssnaps.

For å lage en essens som du siden kan tilsette brennevin, halveres mengden
med ukrydret brennevin, og trekketiden blir nå 2-3 uker.

For å beholde fargen på denne vidunderlige drikken, er det viktig at den
lagres mørkt. Med tiden (les: årene) vil den uansett gå mot mørke-
brun i fargen.


/Miraculix

PS! Er det bare "drink'ere" på forumet eller? Ingen som setter pris på
en dram/snaps? Dere må passe på så dere ikke får sukkersyke av all
den brusen... :wink:
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Jalle » Fre Apr 15, 2005 7:06 pm

Mirakulix: PS! Er det bare "drink'ere" på forumet eller? Ingen som setter pris på
en dram/snaps? Dere må passe på så dere ikke får sukkersyke av all
den brusen...


Ja du har så rett så rett. :roll:
Det er jaggu mye man kan finne i naturen til smaks tilsettinger til brennevin og få en nydelig snaps eller dram og kose seg med :)
Det er ikke vits å drukne problemer i alkohol, problemer er gode svømmere.
Brukerens avatar
Jalle
Vin bryggjarn
 
Innlegg: 1710
Registrert: Fre Jul 02, 2004 10:55 pm
Bosted: Hodesalle grotten i de dype skoger i Gjøvdal
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Miraculix » Lør Apr 16, 2005 2:49 pm

Neste dram ut er en oppskrift basert på en "plante" som man elsket som
barn, men stort sett hater som pesten når man er voksen. Ihvertfall av
de av oss som setter pris på en velstelt hage.....

Denne "planten" er lett å skaffe seg tilgang til, slik at det også er enkelt
for byboere å lage dette brennevinet. Også de som er totalt uten kjennskap
til fauna og flora kjenner lett igjen denne planten. Det er bare å sette i gang!

Sier jeg Taraxacum Vulgare er det vel ikke så mange av dere
som vet hvilken plante det gjelder, ei heller fra det tyske navnet Pissblume....
Svenskene kaller den Kopiss eller Maskros.
Det danske navnet er Fandens Mælkebøtte....
Tyskerne har også et annet navn på denne... Löwenzahn.... jahapp,
det er nettopp Løvetann, ja...

Bilde
Kilde: Den virtuella floran, av Anna-Lena og Arne Anderberg.

Dette "forbannede" ugresset gir en alldeles fantastisk vin. Svenskene vet
å sette pris på denne, og i følge noen her til lands er løvetannen en av de
aller beste vinråstoffene som vokser her. Også som brennevinskrydder
er den flott. Og takk og lov, det å lage seg en liten løvetanndram innebærer
mye mindre jobb enn å sette løvetannvin.

Slik gjør du:

LØVETANNDRAM

Det er kun friske blomster som skal plukkes. Bruk nyutsprungne eller nesten
nyutsprungne blomster. Ta de gjerne forholdsvis tidlig på dagen, før solen
blir for sterk. Skyll dem lett i vann, og tørk dem et par timer i skyggen.
Så kommer jobben.... det er kun det gule som skal brukes! Ta en skarp
kniv og del bolmsten slik at det er enkelt å ta ut de gule (og hvite)
bladene. Du trenger ca. 1 liter av dette. Det er ikke nødvendig å trykke
dem så tett sammen. Hell over sprit til det dekker; 35-38% alkohol.

En oppskrift sier at massen nå skal stå et døgn og så filtreres. Det blir ikke
så sterk smak på dette konsentratet, så speing i området 1:3 kan være
et utgangspunkt. Noen foretrekker å ikke spe den i det hele tatt.

Eller du kan la massen stå og trekke i 10 dager. Dette skal gi en litt mer
fyldig snaps. Begynn her med blandingsforhold 1:5. Som alltid er det best
å spe litt forsiktig til å begynne med, smake litt, og evt. tilsette mer
essens.

Løvetannbrennevin vinner ikke mye på å lagres, så denne kan mer eller
mindre nytes med en gang. Du kan imidlertid lage flere omganger i løpet av
sommeren. Legg merke til at den ikke egner seg særlig til mat, heller
inntil kaffe eller øl. Men smaken er som baken...


Så neste gang du klipper plenen, klipper du rundt denne "nytteveksten" :wink:.

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Jalle » Lør Apr 16, 2005 5:21 pm

Hei :)
dette var ikke dumt :D

Jeg er litt u-sikker på en ting.
Du sier " Essens ". Er det sånn å forstå at dette er en essens som skal blandes videre med brennevin :?:

Jeg googlet litt etter urter og fant denne artikkelen i dagbladet om johannes urt. http://www.dagbladet.no/dinside/2005/02/14/423376.html

Med alkohol attåt må man vel bli overlykkelig :wink:
Det er ikke vits å drukne problemer i alkohol, problemer er gode svømmere.
Brukerens avatar
Jalle
Vin bryggjarn
 
Innlegg: 1710
Registrert: Fre Jul 02, 2004 10:55 pm
Bosted: Hodesalle grotten i de dype skoger i Gjøvdal
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Miraculix » Søn Apr 17, 2005 9:22 am

Jalle skrev:Hei :)
dette var ikke dumt :D

Jeg er litt u-sikker på en ting.
Du sier " Essens ". Er det sånn å forstå at dette er en essens som skal blandes videre med brennevin :?:


Ja, en essens brukes for å sette smak/aroma på ukrydret brennevin.
Essenser kan bli fryktelig sterke på smak (eks. malurt, karve, kvann,
pors etc.) eller de kan bli milde på smak (løvetann, blåbær, bringebær,
etc.). Av de sterkeste kan det være nok med blandingsforhold 1:25 (altså
3 cl(!) essens til 75 cl brennevin. Fordelen med å bruke essens er at disse
kan lagres på mindre flasker, og settes til brennevinet noen dager før det
skal drikkes. Dvs. tar rett og slett mindre plass. Milde essenser kan eks.
kun blandes ut 1:1, 1:2 eller 1:3

Andre synes at det blir bedre med direkte kryddring, dvs. rett på flasken
som det skal drikkes av. Denne må også lagres en tid.

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Madammens Aquavit

Innlegg Miraculix » Søn Mai 08, 2005 12:25 am

Ja, mens jeg nå har surfet litt rundt på vårt erverdige forum har jeg rukket
å sette til livs restene av Madammens Aquavit. Håper hun ikke blir sur
på meg når hun der den tomme flaska.... :wink:

Altså,... madammen er ingen utpreget akevitt elsker, men tar seg gjerne
en snaps/dram i godt lag. Under julemiddagene har det blitt mange rare
grimaser når kjøpeakevitten glir ned. "Er det noe vits i det da", sier jeg, og
kikker skrått bort på en stadig slunknere akevittflaska. "Du liker det jo ikke
en gang...". Men neida, mine "bønner" blir ikke hørt. Akevitten hører til.

Derfor har jeg laget en egen akevitt til madammen, som jeg kaller, ja nettopp,
Aquavit Le Madamme. Den er veldig enkel:

Karve essens:
1 dl karvefrø får trekke i 2 dl 35-38% sprit i 6 dager. Filtreres fra og lagres.

Anis essens:
1 dl anisfrø får trekke i 2 dl 35-38% sprit i 6 dager. Filtreres fra og lagres.

Aquavit Le Madamme:
Til 35 cl 35-38% sprit tilsettes 1 cl karve essens og 1 cl anis essens. Det
hele toppes med 1 ts fructose (Europris, dagligvare) eller 1/2 ts likørbody.
Lagres noen dager før konsum. Dette blir en mild akevitt som selv det svakere
kjønn kan sette pris på.
En annen variant kan være å tilsette også litt fennikelfrø essens, eller litt
mer anis essens. Ellers kan eks. noen dråper kardemommefrø essens
tilsettes, for å få et litt mer "julepreg" på drammen. Vær forsiktig bare,
denne essensen er kraftig! Essensen lages som de andre.

Den beste måten å få den "bedre" halvdelen med på hobbyen vår på,
er å involvere dem/lage noe som er "deres"!

Sånn, der var flaska ihvertfall helt tom!!!

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Miraculix » Man Mai 23, 2005 1:32 pm

Huff-og-huffffff!!!!

Selv trollmenn kan "drite-på-draget" en gang i blant. Satte meg en liten
løvetannsnaps som jeg glemte i hylla i boden....

For det første brukte jeg nok altfor mye av det gule (dette var iofs. beregnet),
for det andre sto den altfor lenge før jeg silte den fra (IKKE beregnet).

Det var for lite sprit, slik at mye av det gule ble trykket opp i "fri luft"
(dvs. inne i glasset) pga. "oppdriften". Tror de begynte å råtne der.

Resultatet ble iallefall en dypt brunlig(!) væske som luktet veldig søtt(!!),
og kvalmende, og den ble ikke bedre etter utspeing. Klarte å trykke i meg
1/2 snapsglass før jeg måtte gi meg. Smaken satt igjen i halsen/munnen
resten av kvelden(!!!).

Det er nok bare å kvesse sigden igjen, og starte på nytt... :wink:

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Blove » Man Mai 23, 2005 5:36 pm

Må bare få ta fram Pors'n oppi alt dette.

Jeg har lagd veldig mange forskjellige drammer de siste 15 åra og må si at jeg har funnet min store favoritt: Porsesnaps!!!!

Og nettop nå er det tid for å ta tur ute på torvmyra og plukke friske nye pors-blar og eventuelt rakler.

Bilde

Jeg bruker å fylle et glass med blader og heller sprit (bruk 40% da vi kun ønsker å trekke ut den gode smaken og ikke alle bitterstoffer og harpikser...)

La dette trekke en 14-dagers tid. Siles og settes til lagring. Essensen vil være grønlig til å begynne med, men går mer og mer over til dyp mørk cognac-farge.

Dekanter/filtrer bort bunnfall. Tilsettes 40 - 50 % sprit etter smak.
Passe blandingsforhold er rundt 1:8

Tips: Sett alltid den nyutblannede flasken (gjelder all sprit etter min menig) i et varm vannbad slik at den varmes opp til 40-50 grader og avkjøles igjen. Tilsvarer nesten en måneds lagring.
Omnis qui bibit honc aquam si fidem addit, salvus erit.
Blove
Brygger
 
Innlegg: 22
Registrert: Fre Mai 20, 2005 10:32 am
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Innlegg Blove » Man Mai 23, 2005 6:31 pm

Her er min egen 'Gammel Dansk'


Gå på apoteket og kjøp en lakris-stang.(Ikke den typen man finner i godte-hylla, men en konsentrert, usøtet lakris-stang). Når du først er på apoteket; kjøp med en boks malurt og en boks allehonde (hele) om du ikke skulle være i besittelse av noen av disse.


* Bryt av en ca. 2 cm lang bit av lakris-stangen og knus denne med en morter/ hammer/ what ever/ og putt i ei 0.75 liters flaske.
* Tilsett 1 spiseskje hele allehonde
* Tilsett 1 teskje hele svartpepper
* Tilsett 3 nellikspiker
* Tilsett en liten kvist malurt om du har eller tilsvarende med tørket som du kjøpte på apoteket.
* Tilsett 5 dl 45% sprit.
* La stå i 5 dager. Snu flasken og rist den lett daglig slik at lakrisen løses skikkelig.
* Siles Gjennom et kaffefilter og helles tilbake på ei ren flaske.
* Fyll opp flaska med 45% sprit.

Smaker fantastisk og er en vidunderkur mot kvalme og uvel mage.
Ja sure kjerringer med....
Omnis qui bibit honc aquam si fidem addit, salvus erit.
Blove
Brygger
 
Innlegg: 22
Registrert: Fre Mai 20, 2005 10:32 am
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Innlegg Miraculix » Søn Mai 29, 2005 12:22 pm

Blove skrev:Her er min egen 'Gammel Dansk'


Gå på apoteket og kjøp en lakris-stang.(Ikke den typen man finner i godte-hylla, men en konsentrert, usøtet lakris-stang). Når du først er på apoteket; kjøp med en boks malurt og en boks allehonde (hele) om du ikke skulle være i besittelse av noen av disse.


Lakrisrot er mye billigere på helsekost'en... bare et tips...
Men ang. allehånde... jeg har ringt rundt på alle apotek jeg vet, men ingen
klarer å skaffe hel allehånde. Hvor får du tak i det? Siden du har din egen
oppskrift, kan du være så snill å legge ut "nummer-og-navn" på apoteket
der du får det?

Helsekost'en klarer heller ikke å skaffe hel allehånde...

EDIT: Ups, ja... så at du mente lakris-stang...

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Blove » Man Mai 30, 2005 1:29 am

Miraculix skrev:
Blove skrev:Her er min egen 'Gammel Dansk'


Gå på apoteket og kjøp en lakris-stang.(Ikke den typen man finner i godte-hylla, men en konsentrert, usøtet lakris-stang). Når du først er på apoteket; kjøp med en boks malurt og en boks allehonde (hele) om du ikke skulle være i besittelse av noen av disse.


Lakrisrot er mye billigere på helsekost'en... bare et tips...
Men ang. allehånde... jeg har ringt rundt på alle apotek jeg vet, men ingen
klarer å skaffe hel allehånde. Hvor får du tak i det? Siden du har din egen
oppskrift, kan du være så snill å legge ut "nummer-og-navn" på apoteket
der du får det?

Helsekost'en klarer heller ikke å skaffe hel allehånde...

EDIT: Ups, ja... så at du mente lakris-stang...

/Miraculix



Hmmmm.....

Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte Allehånde (hvilket apotek, men det var i Oslo). Jeg sitter med boksen foran meg her og på den står det følgende:

PIMENTAE FRUCTUS - ALLEHÅNDE
fra Norsk Medisinaldepot (Oslo - Bergen - Trondheim - Harstad)
Hvit apotekboks på 100 g.


Men et lite tips dersom du ikke skal ha så forferdelig mye allehånde:

Gå og kjøp deg noen pakker med "Sursild-krydder"
Disse pakkene består av gule sennepsfrø, hel sortpepper, nellikspiker og allehånde. Allehånde er de store "bærene". Det er bare å pelle de ut.
Det er ca 1 ss allehånde i en pakke sursildkrydder.

Men du; Om apoteket ikke har Allehånde - jeg er helt sikker på at de kan skaffe det fra NMD om du ber dem pent.

Her to sjapper jeg fant som selger masse forskjellig krydder, deriblant hel allehånde; kanskje du finner lykken der?

http://www.lkhaaland.no/
http://www.taras.no/index.php?side=krydder&sub=utvalg
Sist endret av Blove den Man Mai 30, 2005 2:59 am, endret 2 ganger.
Omnis qui bibit honc aquam si fidem addit, salvus erit.
Blove
Brygger
 
Innlegg: 22
Registrert: Fre Mai 20, 2005 10:32 am
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Neste

Gå til Smakstilsetning

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron