Fatspon

Snakk om "farget brennevin", og essenser.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Fatspon

Innlegg Stianap » Lør Apr 09, 2011 10:19 pm

Hei.
Kan noen være så snill å hjelpe meg med å finne ut hvor jeg kan få kjøpt fatspon for å lage cognac.
Har brukt mild fransk fra partyman tidligere iogmed at dette er den eneste jeg har funnet men er interessert i å finne andre typer og smaker av cognac fatspon.
Har selvfølgelig funnet maaange essenser men ingen spon som sagt.
Heeelp:))
For meg er det ingenting som er bedre enn en god cognac.
Stianap
Nybegynner
 
Innlegg: 3
Registrert: Lør Apr 09, 2011 10:13 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Fatspon

Innlegg Høgetveit'n » Lør Apr 09, 2011 10:34 pm

http://www.petit-agentur.no/
Søk etter: Eikespon Fransk Medium Toast

Vin og bar har sikkert også noe.
Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
Høgetveit'n
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1529
Registrert: Lør Des 01, 2007 5:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Fatspon

Innlegg Stianap » Søn Apr 10, 2011 10:41 pm

Thanx:)
Skal sjekke der:)
Vin og bar hadde bare den som kom fra partyman, og etter at produsenten deres endret på sponet til mild fransk så mener jeg at de rett og slett har ødelagt det...

Men takk anyway:)
For meg er det ingenting som er bedre enn en god cognac.
Stianap
Nybegynner
 
Innlegg: 3
Registrert: Lør Apr 09, 2011 10:13 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Fatspon

Innlegg Stianap » Søn Apr 10, 2011 10:47 pm

Høgetveit'n skrev:http://www.petit-agentur.no/
Søk etter: Eikespon Fransk Medium Toast

Vin og bar har sikkert også noe.


Det står at æ skal ha d til øl eller vin... Hvordan er det å bruke d på sprit for å lage cognac??
Erfaringer? :roll:
For meg er det ingenting som er bedre enn en god cognac.
Stianap
Nybegynner
 
Innlegg: 3
Registrert: Lør Apr 09, 2011 10:13 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Fatspon

Innlegg Høgetveit'n » Man Apr 11, 2011 8:57 pm

Eikspon er det samme om det brukes på øl, vin eller brennevin, men det finnes ulike typer spon. Charred, toasted osv.
Se denne tråden.

Dersom du ønsker kraftigere smak kan eikspon toastes i stekeovnen.
Pass på at du ikke bruker for mye, overeiking kan ødelegge et godt produkt.

Lite over lengre tid er medre enn mye over kort tid. Rist og luft gjerne brennevinet fra tid til annen.
Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
Høgetveit'n
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1529
Registrert: Lør Des 01, 2007 5:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time


Gå til Smakstilsetning

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest