Kan man anvende Liquid Smoke (Flydende røg) ?

Snakk om "farget brennevin", og essenser.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Kan man anvende Liquid Smoke (Flydende røg) ?

Innlegg Tiax » Søn Feb 24, 2013 10:49 am

Hei...

Jeg har nu prøvet en del af de forskellige Whisky esencer, og er kommet frem til at jeg vil prøve at lave min egen Whisky "evt. på ege knopper for at få noget garvesyre" og så tilsætte Liquid Smoke (Flydende røg) som bruges forskellige steder i fødevare industrien.
Er der nogle der har forsøgt sig med det ?

http://www.ebay.de/itm/Flussigrauch-Nat ... 056wt_1163
I'm a Professional Ol' Skool Hillbilly Redneck, and I love Moonshine, Rockabilly Music and US cars from the 50's
http://www.olskool.radio12345.com
Brukerens avatar
Tiax
Brygger
 
Innlegg: 20
Registrert: Tor Feb 07, 2013 7:09 pm
Bosted: Hillbilly City (Danmark)
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Kan man anvende Liquid Smoke (Flydende røg) ?

Innlegg Høgetveit'n » Man Feb 25, 2013 9:36 am

Jeg leste en gang en artikkel om en metode for å lage egen liquid smoke av torv (Peat) for å få autentisk smak, men jeg kan ikke finne den igjen.
Grovt sett gikk metoden ut på å varme opp en helt tett konteiner med et stykke torv i, når temperaturen er holdt høy en stund fjerner man konteineren fra varmekilden og lar den kjøle seg ned. Etterpå tilsetter man noen desiliter etanol (feks 60%), blander og siler gjennom et kaffefilter. Det skal svært lite røyk til for å skape røyksmak i en whisky, det er snakk om ppm/ppb, parts per million eller billion.
Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
Høgetveit'n
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1529
Registrert: Lør Des 01, 2007 5:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Kan man anvende Liquid Smoke (Flydende røg) ?

Innlegg Høgetveit'n » Lør Mar 02, 2013 7:21 pm

Fant etter litt leting den opprinnelige teksten. (Skrevet av Harry @ Artisan Distiller)

I make peat essence
and add it to the wash then distill. Beats the hell out of trying
to smoke-dry malted grain. Careful, a little goes a long way. Get
a handful, put it in a tin with a lid (Arnott's biscuit tin is
ideal). Put the tin on the stove ring and gently heat it (like you
were simmering water) for about 20 minutes. It'll stink up the
house so make sure you've got good ventilation & the wife is out for
the day. Let it cool for half an hour BEFORE you remove the lid
(otherwise you introduce air which may cause it to ignite). Then
stir in a cupful of ethanol, or saved heads/tails, then strain the
mix through a strainer. Filter the liquid through funnel and paper
towelling. I use about half this fluid in a 20 litre distillation.
If you think the results are too strong, you can always cut your
final product with some neutral alcohol @ 50%abv.
Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
Høgetveit'n
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1529
Registrert: Lør Des 01, 2007 5:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time


Gå til Smakstilsetning

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron