Eike chips/Staver

Snakk om "farget brennevin", og essenser.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Eike chips/Staver

Innlegg Mr1349 » Lør Sep 20, 2014 10:07 am

Er det noen som har prøvd å lage slikt selv? har googlet men finner ikke noe!

Fant nemlig ut at det står en diger eik ute i hagen her!
Plumbo - Det river
Bye & Rønning - Brennvin
Brukerens avatar
Mr1349
Hardkoker
 
Innlegg: 106
Registrert: Søn Mai 18, 2014 6:51 pm
Bosted: Sarpsborg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Eike chips/Staver

Innlegg Ormlår » Lør Sep 20, 2014 12:48 pm

Poenget er vel gjerne at disse chipsa kommer fra opphøgde tønner, og derfor kan de (for hobbymannen) brukes for å tilføre litt smak og farge til hans prosjekter..

Om du sager ned den eika og sylter den på sprit så tror jeg det eneste du oppnår er god opptenningsved! :P
"Destillasjonen er en ensom ting!
- men det er trivelig og da! :-) "
Ormlår
Avhengig
 
Innlegg: 658
Registrert: Fre Nov 09, 2012 7:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Eike chips/Staver

Innlegg pottstill » Tir Sep 23, 2014 11:30 pm

Jeg bruker eikepinner rett som det er. Vanlig norsk eik Quecus robur brukes til tønner i resten av Europa. Det må være kjærneved. Det er den mørke veden i midten av stammen og tykkere grener. Bruker en pinne litt mindre enn lillefingeren per liter. Jeg bruker alltid ved som har tørket noen år. Pinnene må bakes i ovnen for å roastes, etterpå pleier jeg å brenne dem så de får et lite lag kull på utsiden. Et par måneder på flaska gir fin eiking. Må likevel modnes en god stund etterpå. Du kan speede opp modningen med noen dråper hydrogenperoksyd.
pottstill
Brygger
 
Innlegg: 48
Registrert: Man Mai 10, 2010 10:27 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Eike chips/Staver

Innlegg Høgetveit'n » Ons Sep 24, 2014 3:46 pm

Prøv et søk på forumet også, det ligger mye bra her.

http://www.artisan-distiller.net/phpBB3 ... =28&t=1838
Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
Høgetveit'n
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1529
Registrert: Lør Des 01, 2007 5:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time


Gå til Smakstilsetning

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron