Anbefalte essenser

Snakk om "farget brennevin", og essenser.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Anbefalte essenser

Innlegg Miraculix » Fre Jan 27, 2006 9:35 pm

OK, synes vi kan lage en tråd om våre anbefalte essenser.
Etterhvert som vi prøver flere, redigerer vi våre egne innlegg, slik at det
blir ett -1- innlegg pr. person. Det er viktig at vi legger ved noen kommentarer
ved hver essens, ikke bare "den var ikke god" uten å fortelle noe mer...

Uansett, jeg må ha ett sted å skrive ned hva jeg er fornøyd med selv :P

/Miraculix
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Miraculix » Fre Jan 27, 2006 10:04 pm

Miraculix "JA!" liste:

Cognac:
Prestige Brandy DeLuxe, spritbasert: Forbilde Renault Carte Noir.
Beste cognacessens jeg har smakt! Bruker 2-5 cl ekte cognac oppi.
Smaken blir rund og god, og ligner på en vellagret utgave av ekte vare.
Vanskelig å få tak i i Norge, nå da Buenget legger ned.
Kargus Matell Cognac, spritbasert: Forbilde Martell. Litt "flat" smak,
selv med 3 cl originalvare oppi. Smaken er ok, men ettersmaken
forsvinner nesten med en gang. Ikke helt det du forventer av en cognac.
Denne settes på lagring noen måneder. EDIT: Denne løfter jeg fra "Tja"
lista. Har godgjort seg en stund og er blitt betraktelig bedre. Tror jeg lagde
den litt svak. 41-42% skal jeg la den holde neste gang.

Likør:
Kargus Gallando, spritbasert: Forbilde Galliano. Delikat smak lik
originalen. Jeg bruker likørbase til søtningen. Gir en mer fylldig og rund
smak enn bare sukker. Anbefales!

Annen sprit:
Kargus Jaktsnaps Bitter, spritbasert: Forbilde Jägermeister. Beste
etterlikningen av jäger jeg har smakt! Får med seg både konsistens og
den fyldige smaken fra originalen. Søtning med likørbase anbefales.
Prestige Jaktsnaps, spritbasert: Forbilde Jägermeister. Også en
veldig god essens. Ikke fullt så fyldig som Kargus, men jeg prøvde bare
med sukker i denne. Er faktisk bedre på smak dersom man liker en
Jäger & Tonic drink.
Kargus Non Plus Ultra, spritbasert: Forbilde Gilde Non Plus Ultra. Dette
blir en bra "etter maten" akkevitt. Den er mild og veldig rund. Kan ikke
uttale meg om likheten til originalen, da jeg ikke har smakt denne. Uansett
er denne veldig god, og blir trygt anbefalt.
Kargus Chief Pilot Rom, spritbasert: Forbilde Captain Morgan. Her snakker
vi også om en bra etterlikning! Fylldig og rund med den riktige søtsmaken
som kjennetegner en god rom. Bruk gjerne bitte-litt likørbase i tillegg.
Prestige Saurer Apfel: God smak av grønne epler. Denne kan brukes
på to måter. Enten i en svak utgave som originalene (~20%?), eller til 40-50%
(uten å tilsette sukker) som jeg foretrekker. Blir veldig god blandet med
eks. Bitter Lemon. Perfekt dersom man er lei av vodka e.l.

Miraculix "TJA..." liste:

Cognac:

Likør:
Kargus Calu, spritbasert: Forbilde Kahlûa. God
og riktig kaffesmak. Litt "skarp" rett etter mix. Ikke bland denne noe sterkere
enn originalen (26,5%). Må stå litt på lagring før endelig evaluering, men
lover godt! Det blir nok en "Black Russian" om en måneds tid!
Oppdatering: Fortsatt en litt "brent kaffe" smak, og litt for skarp. Den var
imidlertid søt nok, så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tone ned denne
"bi-smaken". Kommer vel på noe ettervhert...
Kargus South Comphy, spritbasert: Forbilde Southern Comfort. Rund, myk smak.
Litt lite smak av whisky? Denne får også stå en måneds tid før
evaluering. Kanskje tilsette 0,5 cl ekte whisky uten røksmak da...
Oppdatering: Søt nok ihvertall, men Southern Comfort er jo ganske søt
den også. Fortsatt litt lite whisky smak, så jeg tilsatte 1,5 cl Oban. Så får
den stå en tid, før jeg smaker igjen.

Annen sprit:
Strands Bourbon: Forbilde Four Roses. Betydelig bedre enn Kargus
sin versjon. Fargen er ok. Smaken er også her litt "flat". Skal også stå på
lagring en tid. Smaker med jevne mellomrom.


Miraculix "NEI!" liste:

Cognac:
Kargus Cart Noir, spritbasert: Forbilde Renault Carte Noir. Å fydda! Dette
minnet ikke om cognac engang! En særdeles kraftig smak av rosiner. Den
smaker ikke vondt, men absolutt ikke cognac. Skjerpings Kargus!
VIP Exclusive XO Fine Cognac: Forbilde Bache Gabrielsen XO. Ikke i nærheten.
Kunstig smak som ikke forbedret seg nevneverdig over tid. I følge en
forhandler i nærdistriktet har salget av denne omtrent stoppet helt opp.
Anbefales ikke!

Annen sprit:
Kargus Flower Bourbon: Forbilde Four Roses. Ikke talom!
Dvask og intetsigende smak. Sprit med farge og ingenting annet. Kanskje
bedre med laaaaang lagring, men er ikke verdt å vente på.

Listen oppdateres fortløpende. Sist redigert 28.04.2006.
Sist endret av Miraculix den Fre Apr 28, 2006 5:31 pm, endret 19 ganger.
/Miraculix
Brukerens avatar
Miraculix
Avhengig
 
Innlegg: 900
Registrert: Man Mar 28, 2005 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Innlegg Håjjt » Fre Jan 27, 2006 11:15 pm

Prestiges ouzo-essens väldigt lik orginal, riktigt bra!
Ekens old oak 12, 16 väldigt bra whisky essens, spetsa gärna med lite "riktig" whisky

Strands dry gin är väldigt bra!
Håjjt
Hardkoker
 
Innlegg: 118
Registrert: Tir Okt 11, 2005 10:27 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Balle » Lør Jan 28, 2006 2:22 am

JA
Gimsøy deluxe congnac:
Blander etter oppskriften + en ss karamellsaus, er veldig god etter kun ett par dagers lagring.

Gimsøy whiskey:
Er ingen whiskey-kjenner, men denne smakte ikke noe i nærheten av whiskey de første 3 ukene, men nå sitter jeg og slurper i meg siste skvett, absolutt brukbar etter litt lagring. Er på utkikk etter en god jack daniels kopi, dette er den første whiskey essensen jeg prøver.

Kargus Ouzo:
JA! Anbefales!!

Kargus irish cream:
Veldig god på smak, men:!! fløte og alkohol skiller seg ved lagring!! Ser helt forjævlig ut, men blir bra med litt risting, sto vel totalt ca 1,5 måned uten at jeg opplevde at fløten ble dårlig. Er sikkert lurt å bare blande sprit, likørbody og essens for så å tilsette fløte like før servering.

Kargus Jaktsnaps:
Du kjenner at det ikke er jägermeister ja, men utrolig mye bedre en allt annet jeg har prøvd. Blandet med kargus likørbody.

Tja
Gimsøy vodka:
Hvem vil blande ut god sprit til vodka egentlig? Denne smaker akkurat like jævlig om ekte vodka. Not my piece of cake...

Prestige irish cream:
God, men ikke like god som kargus sin. Denne skiller seg også.

Strands bourbon:
Denne var alt for tynn, men ettersmaken var på plass. Blir nok bedre om man blander sterkere. Jeg fulgte oppskrifta og brukte hele flaska på 0,7 liter 40%

NEI!
Konjakk:
Husker ikke navnet, men essensen ble kjøpt på bunnpris i en flaske som skulle etterligne ett shotglass. Hvis jeg husker riktig så var det gul skrift på flasken og navnet "glad" ringer i bakhodet.... Uansett, helt forjævlig... Greide ikke å få ned denne. Prøvde tilogmed og sette den fram til allmenn forlystelse på fest uten at den ble tømt. Endte opp i vasken.

Jakmester:
Kryddo jaktsnaps == ikke bra... Smaker likør, allt for søt. Blanda denne etter oppskrifta. Så vidt jeg husker var det bare essens og sprit... Stay away!!! Den gamle husverten min jobba på fabrikken som lagde denne og han sa at den var så søt for å få kvinnfolka til å drikke den. Vel, jäger er jäger, og mange kvinnfolk liker ekte jäger. Dette grenser nesten til svindel....!!!!
Sist endret av Balle den Tir Mar 21, 2006 11:26 am, endret 2 ganger.
Brukerens avatar
Balle
Avhengig
 
Innlegg: 283
Registrert: Tor Apr 21, 2005 11:08 pm
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg cas » Lør Mar 11, 2006 3:23 pm

JA (essenser jeg kommer til å kjøpe igjen)

Prestige Pære
Gir ikke overdreven pæresmak, men jeg likte den veldig godt.
Litt svak essens, så neste gang jeg har den skal jeg teste 2 essensflasker på 1 Liter.

USIKKER

Prestige Bringebær (Hallon)
Vil teste denne også med 2 flasker på 1 Liter, ble veldig svak smak av bringebær på denne, men den smakte helt greit.

NEI

Prestige bringebær hot shot
Skal vel egentlig brukes som "hot shot" som de sier, men jeg blandet sammen med sprite, og synes det hele ble til dels kvalmende.
I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.
- Sir Winston Churchill (1874 - 1965)
cas
Administrerende brygger
 
Innlegg: 1455
Registrert: Tor Jun 10, 2004 11:34 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Cognac-essenser.

Innlegg Angstfordriver » Søn Mar 19, 2006 10:37 pm

Har prøvd endel essenser. Alle har stått i ca 10 døgn.
Dette blir jo selvsagt bedømt ut fra min smak og smaken er jo som baken.....



:D JA-lista-Cognac:

:D Københavner Cognac essens: ½ fl. essens + 2 ts karamellsaus + 7 dl brennevin 40 %. Litt ekte Cognac oppi denne så blir dette meget bra ! Kunne glatt trodd at dette var utblandet ekte vare! Ha en 1-2 dram ekte vare av hvilken som helst ekte cognac i denne og den vil smake av det som den ekte varen smaker. Prøvedrakk dette i helga, hadde oppi 2 drammer Braastad VSOP og 2 ts karamellsaus. Det ble meget bra! Lukten, fargen og smaken blir svært lik originalen. OBS! du må nesten ha 40 % sprit i, jeg prøvd med 35 % sprit, men det ble for mye vass-smak. Med 40 % kom den gode smaken fram. (Full ble jeg tilgangs!)


TJA-lista-Cognac:

GIMSØY Cognac de luxe: 1/3 fl. essens + 3,5 dl 35-40 % brennevin + 1 dram originalvare+4 ts fatspon. Smak: Cognac, bra smak og lukt. Klarte å lure noen til å tro at det var ekte saker ! :D
Meget bra essens og så koster den bare halvparten av Københavneren.
Men den har en tendens til å overdøve cognacsmaken, dvs. at du kjenner GIMSØY Cognac de luxe-smaken i det fjerne uansett hvor mye ekte vare du har i.

KARGUS Matell Cognac essens: 1/2 fl essens + 1 ts karamellsaus + 3,5 dl 40 % brennevin. Smaker litt Cognac. Tja. Kanskje.

KARGUS Lassen Cognac essens: ½ fl. essens + 3,5 dl 40 % brennevin. God Cognac-lukt, mellommørk eikelukt, litt vanilje, blomst, mandel og appelsin, faktisk bra cognaclukt. Smak: appelsin, mandel, markant vanilje. Mellomlang ettersmak. Brukbar! En TJA.


NEI-lista-Cognac:

KARGUS Cart Noir Cognac essens: ½ fl essens + 3,5 dl 40 % brennevin. Smak: Svir i munnen, stygg materialsmak, smaker rosiner/brandy. NEI og ATTER NEI ! FY! :twisted:

VIP Ottar Cognac: ½ fl essens + 1 ss karamellsaus+ 7 dl brennevin 40 %. Smaker alt for mye rosiner/brandy, ikke god.

VIP XO fine Cognac: ½ fl. essens + 1 ss karamellsaus + 3,5 dl brennevin 40 %. Smaker ikke Cognac i det hele tatt, men rosiner/brandy.
VIP Remou: ½ fl. essens+1/2 ss karamellsaus+0,7 dl brennevin 40 %. Smaker alt for mye rosiner/brandy.

Whisky-essens-NEI lista:
VIP whisky excl. 12 blend 1/1 fl essens på 3,5 dl brennevin 40 %. Dette var tynne greier, smaker nesten ingenting! Du skal ha god fantasi for å kjenne whiskysmak av dette!
Sist endret av Angstfordriver den Tir Nov 07, 2006 11:31 am, endret 4 ganger.
"Det er intet galt i edruelighet, bare den ikke overdrives."
-John Ciardi
Brukerens avatar
Angstfordriver
Avhengig
 
Innlegg: 223
Registrert: Fre Sep 23, 2005 1:56 pm
Bosted: en plass bak de syv blåner.......
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Stianbl » Lør Mai 27, 2006 12:31 pm

Balle skrev:JA
Kargus Ouzo:
JA! Anbefales!!


Hmm, Gir denne bare smaken, eller får du faktisk også effekten med? :) hehe Er litt interrisert i denne drinken jeg.. MED orgnaleffekten... hehe...
Stianbl
Erfaren Brygger
 
Innlegg: 84
Registrert: Tir Mai 02, 2006 2:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Balle » Søn Mai 28, 2006 1:58 am

skal sjekke neste gang jeg drikker...
You're a slave, of your own restrictions, of christian morals, of the book of lies.
Brukerens avatar
Balle
Avhengig
 
Innlegg: 283
Registrert: Tor Apr 21, 2005 11:08 pm
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg BryggerenBjørn » Søn Mai 28, 2006 2:22 pm

Hvilken effekt er det du snakker om?
Mera Brennvin!
Brukerens avatar
BryggerenBjørn
Überbrygger
 
Innlegg: 150
Registrert: Fre Mar 24, 2006 4:09 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Balle » Søn Mai 28, 2006 3:24 pm

Opaliseringen...
Den blir hvit om du blander med vann...
You're a slave, of your own restrictions, of christian morals, of the book of lies.
Brukerens avatar
Balle
Avhengig
 
Innlegg: 283
Registrert: Tor Apr 21, 2005 11:08 pm
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Tor-Amund » Man Jun 05, 2006 2:54 pm

Ja-liste:
(husker ikke navn og produsent, kommer senere) tyrker fra ICA extra hot(fyll opp variant).
Smaker godt, en av de bedre tyrkerene jeg har smakt (er ikke veldig glad i tyrker) gikk lett ned og man kan fint variere styrken etter slik man selv liker den best.


Tja-liste:
Hisab - Pærecognac-ekstrakt (likør) (fyll opp variant)
Virker som et forsøk på å etterligne Xanté Original Poire Au Cognac, milevis unna denne i fylde og sødme. Etterfylte med litt sukker noe som ga litt bedre smak, men fortsatt ikke god alene. Virker greit i enkelte drinker derfor får den et TJA, alene er den helt udugelig.

Gimsøy vodka: Blir helt grei fungerende vodka, smaker ganske nøytralt, viktig med godt rent utgangspunk, men fortsatt, vodka har aldri smakt godt.

Nei-liste:
.......

Under testing:
Kargus Barracuda (bacardi forbilde) Denne ligger til lagring, har ikke smakt, men lukten stemmer veldig godt.
Oppdatering: lagret i 3 dager, smakte på den opp mot orginalen, til nå så kamuflerer den spritsmaken langt fra like bra, ellers er de veldig like på smak. I drinker er den en genial erstatning.
Kargus Chief pilots (captain morgan forbilde) er det black label eller spiced gold som er forbilde? ser veldig ut som black label, stemmer ikke helt med spiced gold i lukt (har ikke black label liggende). Ellers lukter den meget godt og spennende :) gleder meg til den har stått litt.
Begge skal testes opp mot orginalen
Hisab Rom - usikker på om jeg vil sløse bort edle dråper på denne når jeg resultatet med kargus sin ser ut til å bli så bra.
Sist endret av Tor-Amund den Lør Jun 10, 2006 6:37 pm, endret 4 ganger.
Tor-Amund
Nybegynner
 
Innlegg: 4
Registrert: Lør Mai 20, 2006 2:18 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Stianbl » Ons Jun 07, 2006 12:13 am

Ok.. :)

Ja, det er den effekten jeg mener. Har du fått testet enda? Tviler egentlig på at den effekten fremkommer i en essens, med tanke på at det er anis (eller hvilken kryddersak det var) som reagerer og blir hvit. men vet ikke jeg... Hadde vært fett om det var slik i essensen :)
Stianbl
Erfaren Brygger
 
Innlegg: 84
Registrert: Tir Mai 02, 2006 2:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Balle » Ons Jun 07, 2006 9:24 pm

nei, har ikke testa enda... sjeldent jeg drikker ouzo. Skal se om jeg kommer på det til helgen...
You're a slave, of your own restrictions, of christian morals, of the book of lies.
Brukerens avatar
Balle
Avhengig
 
Innlegg: 283
Registrert: Tor Apr 21, 2005 11:08 pm
Bosted: Trondheim
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Håjjt » Ons Jun 07, 2006 9:53 pm

Med prestiges och strands ouzoessens så opaliserar den när man häller i lite vatten! ( blir grå).
Håjjt
Hardkoker
 
Innlegg: 118
Registrert: Tir Okt 11, 2005 10:27 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Innlegg Stianbl » Tor Jun 08, 2006 4:32 am

Ok :) Tusen takk for hjelpen :D
Stianbl
Erfaren Brygger
 
Innlegg: 84
Registrert: Tir Mai 02, 2006 2:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Neste

Gå til Smakstilsetning

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron